Цената на златото в четвъртък сутрин продължава умерено да се вдига и

...
Цената на златото в четвъртък сутрин продължава умерено да се вдига и
Коментари Харесай

Златото продължава умерено да поскъпва

Цената на златото в четвъртък заран продължава умерено да се подвига и след след повишаването на скъпоценният метал предния ден, демонстрират данните от днешната търговия.

Към 9:35 часа българско време цената на декемврийските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк се намалява с $2,3, или с 0,15%, до $1730,3 за тройунция.

Благородният метал се търгува на спот пазара на равнище към 1719 $ за тройунция, оповестява Тrading Еconomics.

В същото време цената на декемврийските фючърси за среброто се покачва с 0,58% до 18,365 $ за унция.

В сряда златото нарастна с съвсем 1%, значително заради намаляването на доходността на американските държавни облигации - различно направление на благородния метал за " надеждни " вложения.

Пазарът на злато се въздейства и от макроикономическата политика на главните международни регулатори. В светлината на това търговци и вложители чакат с неспокойствие речта на ръководителя на Федералната аварийна система на Съединени американски щати Джером Пауъл в четвъртък. Той може да даде спомагателни инструкции на пазара по отношение на посоката на парино-кредтината политика на американската централна банка.

Според CME Group 76% от анализаторите чакат нарастване на базовия лихвен % в Съединени американски щати през септември с 0,75 процентни пункта, до 3-3,25% годишно. Със същото движение лихвата беше нараснала два пъти през лятото. През септември единствено 24% от специалистите чакат закъснение на темповете на повишение на лихвите и възнамеряват нарастване единствено до 2,75-3%. Срещата на Фед е планувана за 20-21 септември.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР